Higiéniai monitoring rendszer
A higiéniai monitoring rendszereket világszerte széles körben alkalmazzák az élelmiszeriparban, az egészségügyi intézményekben, éttermekben, szállodákban, szupermarketekben illetőleg olyan iparágakban, ahol a megfelelő tisztaság kritikusan kérdés.
Napjainkban a higiénia kérdése és ellenőrzése egyre lényegesebb az olyan vállalkozásoknál, amelyek tevékenységükből adódóan nagy hangsúlyt fektetnek a tisztaságra, az általuk képviselt minőségre. Feltételezhető, hogy a tisztaság minden esetben szemmel látható tulajdonság ugyanakkor, ha egy felületet első pillantásra tisztának látunk, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az a felület valóban tiszta – higiénikus, mikroorganizmus mentes – is. Szakembereink közreműködésével a higiéniai területen belül abban segítjük partereinket, hogy megbízható és azonnali információt szolgáltatunk a kritikus felületek higiéniai állapotáról.
A higiéniai monitoring rendszereket világszerte széles körben alkalmazzák az élelmiszeriparban, az egészségügyi intézményekben, éttermekben, szállodákban, szupermarketekben illetőleg olyan iparágakban, ahol a megfelelő tisztaság kritikusan kérdés.
Hogyan működik a mintavételezés?
Mérőműszereink a jól ismert és bizonyított adenozin-trifoszfát szint elemzési elvén működnek. Ellenőrzéseink során a mintavételezés minden esetben a munkahelyi környezettől, a felülettől és a helyi expozíció mértékétől függ. Ezek függvényében szakemberünk dönt és kiválasztja a legmegfelelőbb műszert és mintavételezési eszközt. A mintavételezést követően másodperceken belül azonnali visszajelzést kapunk a felület higiéniai állapotáról, a felületen vagy folyadékban található RLU mértékéről.
A mintavételezés végeztével az eredmények hosszútávon is nyomon követhetők módon dokumentáljuk. Rögzítésre kerülnek a mintavételi helyek, a mintavevő személye, a mintavételezések időpontjai és a mért értékek. Ezzel egyidejűleg konkrét javaslatok kerülnek megfogalmazásra, amelyek betartásával Ön mérhetően fejlesztheti vállalkozása, termékei higiéniai állapotát.
Miért lehet Önnek szüksége a higiéniai monitorozásra
és az milyen előnyökkel jár
Az általunk használt, legkorszerűbb műszerek segítségével azonnali ellenőrzés és visszajelzés lehetséges, akár a takarítási folyamat közben, így lehetővé válnak az azonnali korrekciós intézkedések
Ezzel az eljárással nem csak a bakteriális szennyeződéseket, de anyagmaradékok jelenlétét is ki tudjuk mutatni.
Csökken a hagyományos mikrobiológiai tesztelési módszerek használata, amelyek lassúak, költségesek és munkaigényesek.
Ön hosszútávon is nyomon követheti a mintavételek eredményeit, biztosítja a HACCP, élelmiszer-biztonsági és ipari előírások betartását.
Magas érzékenységű ATP/allergén megelőzést szolgáló műszert használunk amely alkalmas összcsíra, Enterobacteriaceae, koliform, E.coli, Listeria spp., Listeria monocytogenes, alkalikus és savas foszfatáz tesztelésére, beazonosítására.
Tapasztalt és képzett szakembereink előzetes kockázatértékelést követően a mintavételezést a legmegfelelőbb mintavételi eszközzel, a megfelelőbb mintavételi pontokon, a vonatkozó előírások betartásával végzik.
Fejlődik és javul a takarító személyzet hatékonysága
Optimalizáljuk a tisztítószerek és eszközök használatát, így az vállalkozás folyamatosan magas tisztasági szintet tud fenntartani és gazdaságosan tud üzemelni.
Ön biztosítja a termék minőségét és csökkenti a termékvisszahívás lehetőségét így megvédi saját márkája hírnevét, reputációját
A kéz tisztaságának ellenőrzése is lehetséges, a tesztelés használható a megfelelő kézmosási technika igazolására és a munkavállalók kezének tisztaságának ellenőrzésére.
A kéz tisztaságának ellenőrzése is lehetséges, a tesztelés használható a megfelelő kézmosási technika igazolására és a munkavállalók kezének tisztaságának ellenőrzésére.
Mind szilárd felületi, mind folyékony mintavételezési mérésekre lehetőség van.
A higiéniai monitoring rendszer a vállalkozás számára megfizethető és hosszútávon is gazdaságos megoldás.
Mi az ATP?
Az ATP egy energiamolekula, amely minden növényi, állati és mikorbiális sejtben megtalálható. Az ATP tölti fel energiával a különböző metabolikus folyamatokat, mint az osztódás, izomműködés, fotoszintézis, a gombák légzése és az élesztők fermentációja. Minden organikus anyag (élő és nem élő) tartalmaz ATP-t, úgy mint az élelmiszer, baktérium, penész és más mikroogranizmusok.
Az ATP szint meghatározásából tapasztalt szakembereink konkrét következtetéseket tudnak levonni a felületek tisztasági állapotáról, a takarítások alaposságáról, továbbá igény esetén a detektált mikroorganizmus is beazonosítható, így megtudhatjuk, hogy mi, honnan és hogyan került a felületre.
Küldjön nekünk üzenetet!
Kapcsolat
Kérdése van vagy érdeklődik szolgáltatásaink iránt? Vegye fel velünk a kapcsoaltot a lenti elérhetőségek valamelyikén vagy az űrlap segítségével.